Nordisk Smart City Netværk

Del
11/06/2019

Om netværket

Det Nordiske Smart City Netværk er et samarbejde mellem fem lande, fem hovedstæder og fjorten byer med et fælles mål: at udforske den nordiske måde at skabe livable og bæredygtige byer.
For at forblive konkurrencedygtig på verdensplan kan de nordiske byer drage fordel af et tættere samarbejde ved at dele erfaringer og give hinanden kritik. At lære af hinanden kan spare tid og gøre os smartere, så ressourcer kan bruges mere effektivt til at skabe nye innovative løsninger.
På Nordisk Smart City Netværks hjemmeside beskrives en måde at digitalisere smarte byer i de nordiske lande ved at vise bylaboratorier living labs og relevante sager fra de nordiske byer. Udover at være en måde at dele ideer på, er det også en måde at blive inspireret af mulighederne for et bylaboratorie.
Netværket af smart cities vil dele erfaringer og viden med det formål: at gøre byerne bedre for borgerne. Projektet involverer ca. 5.300.000 millioner mennesker og påvirker deres hverdag.
De nordiske byer har de bedste forudsætninger for at være verdensledende inden for Smart City-udvikling. Dette er muligt på grund af de solide demokratiske samfund, der har stor social tillid, avanceret digitalisering, stor grad af lykke blandt vores borgere og stor velfærd og vækst.
Projektets fokus vil være at udvikle den bedste praksis for bylaboratorier og byudvikling. Ved at kombinere laboratorier i de fem nordiske lande og etablere bedste praksis og fælles potentialer, vil det skabe nye muligheder såsom skalerbarhed for nordiske innovative virksomheder og muligvis tiltrække globale investeringer.

Mennesker og flow

- Er et Nordic Urban Living Lab-projekt, som Copenhagen Solutions-lab udvikler i København

Projektet går ud på at få viden om, hvordan ny infrastruktur (eller andre ændringer i byen) påvirker byens flow, og hvordan folk bevæger sig rundt i byen som fodgængere eller på cykler. Det konkrete mål med pilotprojektet er at indsamle flowdata i forbindelse med de nye metrolinjestationer, der åbner i september 2019 i København. Vi forventer, at strømningsdata kan give Københavns Kommune en bedre forståelse for metroens indvirkning på bystrømme. Specifikt har vi brug for data om fodgænger- og cyklisteruter til og fra metrostationer. Byen har også brug for data, om forhindringer og barrierer for disse trafikanter, for at forbedre tilgængeligheden og gangbarheden.

Læs mere om projektet her
Se en video om projektet mennesker og flow her

Kontaktperson