Cases

Partnerskaber sikrer innovative byløsninger, investeringer og vækst

Del
25/01/2018

Med en ambition om at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025 har København indgået partnerskaber med en række af verdens dygtigste virksomheder. Det betyder, at kommunen i dag har en række konkrete løsninger på vej, der kan forbedre den måde, man leverer service til det voksende antal københavnere, pendlere og turister. Løsninger, der kun er mulige takket være de virksomhedssamarbejder, som sikrer ny data om fx luftforurening, trafikmønstre og affald. Her har Copenhagen Solutions Lab en central rolle.
Partnerskaber med mindre vækstvirksomheder og markedsledende multinationale virksomheder gør, at København kommer først med bedre og billigere services til borgerne på en række områder. For virksomhederne giver samarbejdet med Københavns Kommune mulighed for at udvikle relevante produkter og services, som er efterspurgte, også i en global kontekst. Det er en vigtig løftestang for at skabe vækst og beskæftigelse.

“København har været en fantastisk partner i det her projekt. Deres åbenhed har betydet, at vi på kort tid har kunnet transformere vores ideer til konkrete IoT-projekter, der er i brug i dag.”
Niels Münster-Hansen, adm. direktør hos Cisco Danmark

Det globale marked for smart city-løsninger forventes at være på omtrent 400 mia. USD i 2020, og København har stort potentiale for at tiltrække investeringer og understøtte vækstvirksomheder inden for dette område. Multinationale teknologivirksomheder som amerikanske Cisco har fundet det interessant at afprøve og udvikle smart city-løsninger i forlængelse af innovationssamarbejder med Copenhagen Solutions Lab. Og innovative vækstvirksomheder såsom Spiio og Nordsense har arbejdet tæt sammen med Copenhagen Solutions Lab om at udvikle fremtidens byløsninger, hvilket giver kvalitet til borgerne og samtidig markant vækst i virksomhederne. I øjeblikket arbejdes der på at få indgået et partnerskab mellem Google og Københavns Kommune.

• Cisco underskrev et MOU med København og investerede sammen med to større virksomheder ca. 15 mio. kr. i at opbygge bylaboratoriet Street Lab. Det laboratorium fungerer nu som testområde for forskellige typer af byløsninger.

• Nordsense testede løsninger i et af Copenhagen Solutions Labs bylaboratorier. Testen af deres produkt var så lovende, at de blev tilbudt plads i et start up-forløb i BLOX. Virksomheden rejste efterfølgende 13 mio. kr. fra tre amerikanske investorer.