Select for Cities

Select for Cities er et EU-program, der havde til formål at skabe en ny og innovativ IoT platform for byer

Del

Select for Cities var et program, der havde til formål at skabe en ny og innovativ IoT (Internet of Things) platform for byer. Programmet var lanceret af byerne København, Antwerpen og Helsinki, som i 2015 gik sammen om et innovativt udbud gennem en ’Pre-Commercial Procurement’ (PCP) proces om udviklingen af en Internet of Everything (IoE) platform. Innovationsudfordringen for europæiske virksomheder lød:

Hvordan kan byer genopfinde dem selv som forbundne og omfattende ”Internet of Everything” labs, med nem adgang for udviklere og innovatører til at afprøve, teste og validere deres løsninger?

Select for Cities var et EU Horizon 2020-projekt, som med et budget på 5.6 mio. euro gav virksomheder finansiering til at udvikle prototyper og teste dem i realistiske omgivelser. Formålet var, at prototyperne vil lede til fremtidige indkøb af IoT-platforme rundt omkring i europæiske byer.

De virksomheder, som har deltaget i forløbet udtaler, at de i dag står med et bedre projekt grundet den konkrete feedback, de har fået fra byerne, og at de har solgt deres platforme til flere forskellige lande i Sydeuropa.

Vinderen af projektet
Tre virksomheder med hver deres platforme klarede sig frem til tredje og sidste fase af projektet, hvor de skulle opsætte og validere en operativ løsning i byerne Antwerp og Helsinki. Virksomheden Snap4City udviklede i sidse ende den bedste løsning og tog 1. pladsen med stærke kompetencer inden for data-aggregering, data-analytik, dashboard samt komplet interoperabilitet og fleksibilitet, som muliggjorde installationen af deres platform på mindre end en time. Læs mere om Snap4City og deres løsning her

Hvis du er interesseret i 'Pre-Commercial Procurement' og de indsigter, som blev genereret fra processen kan du tage et kig på hæftet 'Procuring Smart City Innovation Through PCP', som er baseret på erfaringerne fra Select for Cities.

Du kan også læse mere på projektets hjemmeside select4cities.eu