Vejen til Smart Parking

Del

For nyligt havde vi en artikel om at København ’Smart Parking’ API var tilgængelig for partnere. Hvad vi ikke fortalte var, hvordan vi nåede frem til løsningen med en API, når så mange andre er gået i retning af hardware-baserede løsninger som kameraer og sensorer.

Find den nærmeste ledige parkeringsplads
En stigende efterspørgsel efter parkeringspladser i København betyder mere trafik i søgningen efter en parkeringsplads, hvilket betyder højere udledninger af CO2 og luftforurening. I 2016 besluttede borgerrepræsentationen at finansiere udviklingen af en ’smart parking’ løsning med det formål at gøre det nemmere at finde en ledig parkeringsplads.

Byer rundt omkring i verden har investeret i ’smart parking’ løsninger baseret på sensor og/eller- kamerateknologi. En tidlig testpilot i Københavns urbane prøveanlæg, Street Lab, gjorde det klart, at den rigtige løsning for København ikke ville være ’smart parking’ sensorer, men i stedet en ’machine learning’ løsning, som ville processere den data, som allerede var tilgængelig gennem digital parkeringsbetaling og andre kilder.

Test og markedsdialog viste vejen frem
Copenhagen Solutions Lab understøttede Teknik- og Miljø Forvaltningen i at foretage en markedsdialog med teknologiudbydere og universiteter. På samme tid tog kommunen et grundigt kig på den urbane infrastruktur for ’smart parking’. Faktorer såsom manglende gadelygtestolper, bevarede bygninger, ikke-markerede parkeringspladser og mange træer introducerede et ekstra lag af kompleksitet til en sensorbaseret løsning. Disse faktorer, såvel som markedsdialogen, pegede I retning af en ’machine learning’ løsning med flere fordele:

  • Lavere investeringsomkostninger, da løsningen ikke er afhængig af en omfattende opstilling af hardware og netværk
  • Kortere implementeringstid, da løsningen ikke kræver fysisk installation af flere tusinde enheder rundt omkring i byen
  • Ingen yderligere krav til at etablere netværksforbindelser, konfigurering af software eller sikre den nødvendige strøm til hardwaren.
  • Lavere vedligeholdelsesomkostninger, da der ikke er behov for store mængder af teknisk udstyr i byen

Derudover, var det nu også muligt at tilbyde en løsning, som dækkede hele byen indenfor den indledende budgetramme og ikke kun individuelle kvarterer

Løsningen, som var lanceret i 2018, er baseret på et samarbejde mellem Københavns Kommune og private virksomheder. Kommunen har udgivet en API med forudsigelser for tilgængelige parkeringspladser, som udbydere af digital parkeringsbetaling, navigationssystemer etc. frit kan integrere i deres eksisterende eller nye applikationer til fordel for Københavns borgere.

En af de forventede outcomes er færre propper i trafikken og dermed mindre luftforurening som konsekvens af den mindre trafik i søgningen efter en parkeringsplads. Dette er et eksempel på fordelene ved tidlig pilottestning i mindre omfang og i et rigtigt bymiljø. Resultatet er bedre beslutningstagen og ansvarlige investeringer.

Vil du have adgang til API’en eller mere information, kan du tage et kig hér


Kontakt