Offentlig-privat innovation leder til bedre business beslutninger

To og et halvt år er gået siden CISCI, TDC og Citelum indgik i et partnerskab med Københavns Kommune om det urbane living lab, Street Lab. Formålet? At identificere løsninger som kan reducere CO2 udledninger, sænke driftsomkostningerne og forbedre de offentlige ydelser. I dag kan parterne høste resultaterne. Og resultaterne er tydelige: Offentlig-privat innovation leder til bedre business beslutninger for alle.

Del

Partnerskabet mellem CISCO, Citelum og TDC er blevet kaldt Street Lab, fordi projektets formål var at få førstehåndserfaring med implementering af ’smart city’ løsninger i Københavns gader. Som følge heraf byggede parterne et laboratorie i centrum af København, hvor forskellige teknologier blev testet.

Undgå uigennemførlige investeringer
Citelum leverer gadebelysning i København og i mere end 1000 byer globalt. Virksomheden har brugt lektioner fra Street Lab til at guide sine investeringer og markedsstrategi. Et eksempel er den voksende efterspørgsel efter løsninger, der forbedrer parkering i byer. Citelum, såvel som andre, havde deres øjne på dyre hardware løsninger for byer – selvom det var tvivlsomt, hvorvidt disse løsninger virkelig kunne vise deres værd på en større skala.

Samarbejdet i Street Lab pegede mod en hel ny generation af ’smart parking’ løsninger udelukkende baseret på ’machine learning’ og brug af eksisterende data. I stedet for at investere i udviklingen af en sensor løsning til ’smart parking’, besluttede Citelum sig for at kigge nærmere på monitorering af luftkvalitet som et lovende nyt business område.

Fokusér på problemet – ikke teknologien
Den største lektie fra Street Lab projektet er, at fremtidige projekter bør være drevet af en gennemførlig business case.

”Fokusér på problemet du gerne vil løse – ikke teknologien”

  • Claus Holm, Regional sales manager i CISCO

“Stop med at snakke om smart city og fokusér på at skabe værdi for byen”

  • Søren Nørgaard Madsen, IoT strateg hos TCD

Vil du gerne vide hvorfor? Så tag et kig på nedenstående video. Hér deler de fire partnere deres syn på de næste skridt i udviklingen af smarte, bæredygtige løsninger til København.

(video:p1318_techfestival_e12-1.mp4)