Nordiske byer lancerer konkurrence for at finde Smart City innovatører

Nordiske og Baltiske teknologi-startups inviteres til at deltage i en ny konkurrence, om at finde digitale løsninger i kampen mod Covid-19.

Del

Nordic Smart City Challenge er åben for innovatører, som udvikler løsninger, der vil bidrage til at understøtte lokale myndigheder i at bygge beboelige og bæredygtige byer, som borgerne har brug for nu og i fremtiden. Udvalgte startups vil blive inviteret til at pitche deres løsninger foran et panel af eksperter og investorer til et live online event i februar. Deadline for ansøgninger er d. 5. februar 2021.

I takt med at byernes myndigheder tilpasser sig til den indvirkning, som COVID-19 har på borgernes adfærd, er et fornyet fokus på at skabe beboelige miljøer, der fremmer en sund levevis, aktivitet og bæredygtighed opstået, når det kommer til at planlægge byernes fremtid og skabe nye løsninger til byernes udfordringer. Nordic Smart City Challenge sigter mod at identificere de digitale løsninger, der gør bedst brug af tilgængelige data til at sikre dette resultat.

De tre udfordringer er:

  1. Muliggøre en sundere livsstiul i byerne
  2. Skabe og monitorere byområder
  3. Gentænke transport, mobilitet og flow i byen

Kim Spiegelberg Stelzer, Bestyrelsesformand forNordic Smart City Network: ”Smart City Network er meget begejstrede for at lancere ansøgninger til Nordic Smart City Challenge. På tværs af de 20 byer, som vi repræsenterer, opfordrer vi startups til at tage del i dette fantastiske initiativ til at hjælpe med at løse udfordringer såsom byplanlægning, data-kendskab og transport.”

Svein Berg, Direktør for Nordic Innovation: ”Lanceringen af Nordic Smart City Challenge har en særlig vigtighed i en tid, hvor der er behov for digitale løsninger mere end nogensinde for at bygge beboelige og bæredygtige byer.”

Kiann Stenkjær Hein, Administrerende Direktør for PUBLIC Danmark: ”PUBLIC er begejstrede for at lancere Nordic Smart City Challenge. Initiativet er det første vigtige skridt i at skabe et fælles nordisk GovTech marked, som vil være til rigtig stor gavn for alle nordiske tech-virksomheder.”

Nordic Smart City Challenge samarbejder med Nordic Fund Event, som afholdes af Nordic Edge, som en del af Nordic Smart City Startup Days d. 18. og 19. februar 2021. Foruden mentorstøtte fra centrale personer i Nordic Smart City Network, vil de vindende startups også blive fast-tracked til Nordic Edge Fund Event d. 19. februar.

For mere information besøg www.nordicbaltic.tech/challenge eller kontakt PUBLIC’s kommunikationshold via email: press@public.io