Fem nordiske byer søger innovative løsninger til sunde og grønne bydele

Copenhagen Solutions Lab og fire andre nordiske byer lancerer et ’open call’ for pilotprojekter med fokus på planlægning af grønne bydele.

Del

Sammen med fire andre nordiske byer lancerer Copenhagen Solutions Lab et ’open call’ for et pilotprogram, som søger innovative løsninger til at understøtte udviklingen af sunde, inkluderende og grønne bydele. Fokus er på pilotprojekter, der understøtter planlægningen og brugen af grøn infrastruktur og nye lokale fødevarerelaterede forretningsmodeller. Pilotprogrammet køres af Forum Virium Helsinki i samarbejde med byerne Stavanger, Vantaa, Kristiansand og København.

‘Healthy Liveable Neighbourhoods’-projektet søger pilotprojekter, som fokuserer på 3 forskellige emner: 1) Nye digitale løsninger der understøtter deltagelse og planlægning af grøn infrastruktur, 2) ’Block level’ løsninger til grøn infrastruktur og ’foodscapes’, og 3) Nye lokale fødevarerelaterede forretningsmodeller, som engagerer og involverer lokale borgere og producenter.

Pilotprogrammet er en unik mulighed for at samskabe og eksperimentere med de deltagende byer. De udvalgte pilotprojekter vil blive gennemført i lokale ’urban labs’ i Helsinki, Vantaa og Stavanger i løbet af foråret og sommeren 2021. Det totale budget er på omkring 45.000 EUR.

I alt vil 3-5 pilotprojekter (1-2 piloter i hver urban lab) blive udvalgt til at løbe hen over en periode på maks. 6 måneder. ’Open call’ for pilotprojekter er åben fra 3/3 - 28/3 2021

Læse mere om ’open call’ og pilotprojektet her, og tilmeld dig infowebinaret d. 8. marts kl 13:00-14:30 (CET).

’Healthy Liveable Neighbourhood’-projektet er et pilotprojekt i det Nordiske Smart City Netværk og en del af Nordic Healthy Cities-projektet. Projektet (2020-2022) er finansieret af Nordisk Innovation.