Copenhagen Climathon - 24 spændende timer!

Del

Sammen med Climate-KIC har vi lige afsluttet det første Copenhagen Climathon. Og det var 24 medrivende, udfordrende og produktive timer her i Copenhagens Solutions Lab. Omkring 30 deltagere fra hele verden tog del i at debattere klimaudfordringer og udvikle idéer og løsninger for at fremme mere klimavenlig adfærd hos borgere.

Udfordringen til deltagerne var følgende:
Hvordan vil København motivere adfærdsændringer hos vores borgere til at blive klimasmarte gennem brugen af datadrevne ydelser?

Fokus for Climathon udfordringen var særligt på mobilitet og klimavenlige måder at bevæge sig rundt i byen på, da det er centralt for Københavns Kommunes plan om at være CO2-neutrale i 2025. Udfordringen var inddelt i fire temaer: Trafik flow, bilparkering, luftkvalitet og cykelparkering.

Dagsordenen var en 24 timer lang kreativ proces faciliteret af Lærke Ullerup og med inspirerende input fra Lykke Friis om klimaforandringer og hvorfor handling er nødvendig, Sille Krukow fra Krukow Design om nudging og adfærdsdesign, Copenhagenize om cyklistadfærd og hvordan man analyserer det, Julia Vol fra World Watch Institute om at mobilisere cirkularitet i byer og Dansk Meteorologisk Institut om vejrdata.

Tre grupper blev dannet for at arbejde på trafik flow, luftkvalitet og cykelparkering – hele natten – som kunne præsenteres for feedback-panelet næste morgen.

Feedback-panelet bestod af Claus Holm fra Cisco, Hans Lindeman fra Hitachi Consulting, Jakob Steen Jensen fra Climate-KIC, Per Boesgaard fra Klimaplanen i Københavns Kommune og Rikke Gram-Hansen fra Copenhagen Solutions Lab.

Alle tre grupper kom op med gode idéer og overbevisende pitches. Vinderen var cykelparkeringsgruppen, som arbejdede på en idé om en on-demand cykelparkeringsløsning kombineret med åben data om cykelparkering og en borgercentreret service til at lokalisere og rate cykelparkering rundt omkring i byen: Vi ser frem til at se #cyclebox derude i gaderne!

Læs mere om arrangementet i denne artikel fra Ingeniøren: “Climathon 2015: Jagten på innovative løsninger er i gang”


Kontakt