City Data Exchange: Offentligt-Privat Partnerskab om Dataudveksling

Del

City Data Exchange er et offentligt-privat partnerskab, som skal undersøge mulighederne for offentlig-privat dataudveksling. Projektet vil undersøge køb, salg og deling af en bred række af datatyper mellem mange forskellige brugere i byen; borgere, offentlige institutioner og private virksomheder.
Projektet er et samarbejde mellem Københavns Kommune, Region Hovedstaden, CLEAN (et dansk clean-tech cluster) og Hitachi.

Visionen for samarbejdet er at skabe en delt data hub for at fremme innovation og inspirere ny tænkning, som vil forbedre livskvaliteten i Københavnsområdet, stimulere forretningsaktivitet og hjælpe til at opnå Københavns mål om at være CO2-neutral i 2025. Projektet har som formål at etablere en data-markedsplads, der spænder over hele byen, City Data Exchange, for data ejet af offentlige institutioner og private virksomheder. På den made stiler projektet efter at gøre det muligt for store, små og mellemstørrelse virksomheder, startupvirksomheder, universiteter og den offentlige sektor at samarbejde ved at sammenlægge flere forskellige informationskilder.

Indtil videre har projektet kørt flere eksperimenter i det organisatoriske og tekniske setup for en markedsplads for køb og salg af data mellem mange forskellige brugere på markedet. Den tekniske del af eksperimenterne kan ses på citydataexchange.com, hvilket er en platform udviklet af Hitachi.

I løbet af vinteren vil projektet rykke ind i erfaringsudvekslings-fasen. Denne fase vil resultere i en række rapporter om offentlige-privat dataudveksling og samarbejde.