AI4ities lancerer deres udbud

Udbydere er inviteret til at indsende deres innovative AI løsninger inden for områderne energi og mobilitet.

Del

AI4Cities, et EU finansieret Pre-Commercial Procurement (PCP), har lanceret deres udbud. Udbydere er inviteret til at indsende deres innovative AI løsninger inden for områderne energi og mobilitet. Disse løsninger skal medvirke til at reducere CO2 udledninger i de seks byer og regioner som er en del af projektet: Amsterdam, København, Helsinki, Île-de-France – Paris regionen, Stavanger og Tallinn. Udbuddet er åbent indtil d. 28 februar 2021.

De seks byer og regioner har udviklet ambitiøse strategier og handlingsplaner for at blive CO2 neutrale senest i 2050. AI4Cities har til formål at accelerere deres overgang til CO2 neutralitet ved hjælp af kunstig intelligens og relaterede mulighedsskabende teknologier – f.eks. big data applikationer, 5G, edge computing og IoT – for at finde innovative løsninger, der kan bidrage til reduktionen af CO2 og andre drivhusgasser. Disse løsninger vil adressere energi- og mobilitetsrelaterede udfordringer, da disse to områder er ansvarlige for 82% af drivhusgasudledninger i europæiske byer.

Potentielle leverandører kan indsende deres bud til to grupper – Gruppe 1: Mobilitet og Gruppe 2: Energi. PCP’en vil blive delt i 3 faser; en solution design fase (fase 1), en prototyping fase (fase 2) og en pilot fase (fase 3).

Leverandørernes bud vil blive evalueret af ’the Buyers Group’, bestående af Forum Virium Helsinki, som repræsentant for Helsinki kommune, Amsterdam kommune, Københavns kommune, Stavanger kommune, Tallinn kommune og Cap Digital, som repræsentant for Paris region. Forum Virium Helsinki er hovedansvarlig for udbuddet.

Læs mere her


Kontakt