CPH Solutions Lab og AI4Cities inviterer til World Summit AI

Det EU-støttede AI4Cities-projekt deltager i World Summit AI i Amsterdam fra 12.-13. oktober.

Del

AI-baserede startsups, entreprenører, forskere og investorer er samlet til World Summit AI for at diskutere den seneste udvikling inden for kunstig intelligens. Og AI4Cities-projektet er også med!

AI4Cities vil præsentere det tre år lange samarbejde mellem seks byer og syv startup-virksomheder. Vi kan findes i stand nummer A30.

Hvad er AI4Cities?

I januar 2020 gik Amsterdam, København, Paris, Helsinki, Tallinn og Stavanger sammen for at finde AI-baserede løsninger, der kan bidrage til at reducere CO2-emissionerne fra byerne. Copenhagen Solutions Lab repræsenterer København i projektet.

100 virksomheder har deltaget i en længere udvælgelsesproces, hvorad syv blev udvalgt til at gennemføre pilotprojekter med deres prototype i de seks byer. Fire af løsningerne fokuserer på energi, mens tre andre fokuserer på mobilitet.

På World Summit AI vil byerne og deres leverandører introducere projektet, diskutere hvordan AI-løsninger kan blive anvendt i offentlige-private samarbejder og give indblik i, hvordan AI-baseret teknologier kan blive brugt til at gøre byers energiforbrug og mobilitet mere bæredygtigt. AI4Cities vil også give indblik i, hvilke udfordringer, som er omstået undervejs og tage et kig ind i den fremtidige brug af AI.

De syv løsninger:

  • HOLONI udnytter AI til at beregne produktionen af solenergi og forudsige, hvor meget overskudsenergi, der kan genereres fra bygninger. HOLONI blev testet i København.

  • SPIKE er en cloud-baseret software-/hardwareplatform, som understøtter dataudveksling med proprietære IoT-enheder og kommunikation med andre IoT-enheder/platforme. SPIKE blev testet i Amsterdam og København.

  • BEE kombinerer flere af de nyeste teknologier til at forbinde bygninger med energinettet for at nedbringe deres samlede emissionspåvirkning. BEE blev testet i Helsinki og Stavanger.

  • C-IN.CITY tilbyder byer en overvågning af CO2-emissionerne. Det styrker borgerne ved at give dem gennemsigtig information om, hvordan de kan reducere deres emissioner, hvilket også gør det muligt for politiske beslutningstagere at designe den mest effektive og handlingsrettede politik. C-IN.CITY blev testet i København og Paris.

  • AVENUE forudsiger delemobilitets-tjenesters indvirkning på CO2-udledningen fra bytransporten. Det sætter relevante data ind i en AI-baseret analytisk model, der muliggør efterspørgselsovervågning. AVENUE blev testet i i Stavanger og Tallinn.

  • MPAT-værktøjet fokuserer på deleløsninger og mikro-mobilitet. Værktøjet kan bruges til at optimere mobilitetspolitiken med henblik på at sænke CO2-udledningen fra byer. MPAT-værktøjet blev testet i Amsterdam og Tallinn.

  • Ix3 bruger informationen fra trafik-kameraer og andre kilder og integrerer det med byens trafiklys-system. Dermed kan trafikken gøres mere flydende, og unødvendige stop og CO2-udledningen kan mindskes. Ix3 blev testet i Helsinki og Paris.

World Summit AI vil blive afholdt i Amsterdam fra 12. til 13 oktober. I løbet af de to dage, vil besøgende have mulighed for at lære mere om de ovenstående løsninger, og hvordan de har påvirket de byer, de er testet i.

Mere information om AI4Cities´ aktivitetet på the World Summit kan findes her.


Kontakt