Nordisk Smart City Netværk

Del
11/06/2019

Om netværket

Det Nordiske Smart City Netværk er et samarbejde mellem fem lande, fem hovedstæder og tyve byer i Norden med et fælles mål: at udforske den nordiske måde at skabe livable og bæredygtige byer.

De nordiske byer har med deres demokratiske samfundstrukturer, avancerede digitalisering, en høj grad af lykke og stor velfærd & vækst de bedste forudsætninger for at være førende inden for Smart City-udviklingen på verdensplan. For at forblive konkurrencedygtig inden for digitale byløsninger de nordiske byer drage fordel af et tættere samarbejde ved at dele erfaringer og give hinanden kritik. At lære af hinanden kan spare tid og gøre os smartere, så ressourcer kan bruges mere effektivt til at skabe nye innovative løsninger.

Med etableringen af Det Nordiske Smart City Netværk er det håbet, at vi ved at dele erfaringer og viden kan gøre byerne bedre for borgerne. Netværkets fokus vil være på at udvikle best practice for bylaboratorier og byudvikling. Ved at dele erfaringer mellem Smart City-laboratorier i de fem nordiske lande skabes der nye muligheder såsom skalerbarhed for nordiske innovative virksomheder. Når landene går sammen om projekter og erfaringsdeling, kan det muligvis også gøre det lettere at tiltrække globale investeringer til udviklen af nye Smart City initiativer.

På Nordisk Smart City Netværks hjemmeside kan man blive inspireret af, hvordan de nordiske lande i netværket bruger bylaboratorier living labs til at afprøve digitale byløsninger.

Mennesker og flow

- Et Nordic Urban Living Lab-projekt, som Copenhagen Solutions-lab udvikler i København

Projektet går ud på at få viden om, hvordan ny infrastruktur (eller andre ændringer i byen) påvirker byens flow, og hvordan folk bevæger sig rundt i byen som fodgængere eller på cykler. Det konkrete mål med pilotprojektet er at indsamle flowdata i forbindelse med de nye metrolinjestationer, der åbner i september 2019 i København. Vi forventer, at strømningsdata kan give Københavns Kommune en bedre forståelse for metroens indvirkning på bystrømme. Specifikt har vi brug for data om fodgænger- og cyklisteruter til og fra metrostationer. Byen har også brug for data, om forhindringer og barrierer for disse trafikanter, for at forbedre tilgængeligheden og gangbarheden.

Læs mere om projektet her
Se en video om projektet mennesker og flow her

Kontaktperson