Livet i en Smart City

Del
10/05/2019

The Economist har skrevet en artikel om "Life in the smart city" hvor Copenhagen Solutions Labs samarbejde med Google omkring AirView-projektet beskrives:

I København er luftkvaliteten højt på dagsordenen, som i mange andre byer rundt i verden, når det drejer sig om levedygtighed. 68 procent af borgerne mener at luftkvaliteten er meget vigtigt, når det kommer til, hvad der gør deres by attraktiv. For at undersøge forureningsniveauet i hele København arbejder Copenhagen Solutions Lab sammen med Google og har installeret luftmålere i Streetview-bilen. Målingerne skal bruge til at producere et kort for luftkvalitet rundt omkring i byen. Projektet giver også et glimt af fremtiden, da denne type information, vil kunne indsamles i realtid af sensorer over hele byen og samles med trafik data.

Vi vil begynde at styre vores trafikmønstre meget mere i forhold til, hvad der vil være konsekvenserne for luftkvaliteten i byen, så det handler ikke kun om at få folk fra A til B hurtigst muligt, men også at minimere mængden af forurening. Målingerne vil også bidrage til hele planlægningen af byen. Vi ved, hvilke veje der skal lukkes, hvilke veje der skal ensrettes, og hvor man skal bygge skoler, børnehaver, osv.

Marius Sylvestersen, Programleder, Copenhagen Solutions Lab

Kontaktperson