Hackathon #phackcph – nye måder at bruge gamle parkeringsmaskiner i København

Del

Udviklingen hen imod digital betaling af parkeringsbilletter betyder, at de gamle parkeringsautomater er blevet forældede – så hvad gør vi med 800 maskiner spredt over hele byen?

Vi inviterede studerende, start-ups, entreprenører og alle andre interesserede til en aften med samskabelse og konceptudvikling i Copenhagen Solutions Lab d. 12. marts. De kom op med forskellige idéer til, hvad automaterne kan bruges til i fremtiden. Ved at pitche idéer, diskutere koncepter og forme grupper blev 8 automater sendt til workshops, værksteder, og universiteter rundt omkring i byen til en 6 ugers hackathon.

Fredag d. 24 april fik vi alle grupperne til at præsentere deres hacks. Et panel af dommere udvalgte 3 vindere:

  • Vinder af ‘Feasibility’ prisen: Fond’o’Meter – bruger parkeringsautomaternes hovedfunktion til at samle penge til velgørenhed og lokale initiativer (af Tobias Balle-Petersen and Martin Sælan)
  • Vinder af ’Community’ prisen: Audio Twister – en spillemaskine baseret på det interaktive spil Twister, hvor det kræver 3-4 personer at holde spillet kørende ved at trykke på automatens forskellige knapper.
  • Vinder af ’Wauw’ prisen: CPH Street Poetry – konverterer parkeringsbilletter til digte, hvor brugeren kan få automaten til at printe et digt på seks forskellige sprog. (af Rune Drewsen and Jesper Taxbøl, Kakano)

Tak til alle deltagerne for deres idéer og hårde arbejde. Vi håber på at se nogle af de seje, nye parkeringsautomater i gaderne!


Kontakt