Snart åbner Værkstedet UNDERBROEN

Share

Omkring den 1. maj åbner værkstedet UnderBroen under Langebro i et af TMF’s gamle værksteder ved Danhostel. Det bliver et såkaldt fablab, hvor man kan arbejde med fysiske produkter i kombination med det digitale. 

Copenhagen Solutions Lab er stiftende partner. 

I det nye værksted bliver der mulighed for at arbejde både med computere og digitale komponenter, der fx kan integreres i byrumsudstyr, og med maskiner som 3d printere, lasercuttere og cnc-fræsere til at lave protyper og modeller. Håbet er, at stedet også på sigt vil rumme et stort træ- og metalværksted, hvor man kan arbejde med større ting som fx skilte, skraldespande, bænke, p-automater m.m. i 1:1 skala.

Ikke nogen lukket klub

Det er den almennyttige forening Maker, der står bag stedet og i første omgang rykker ind med medlemmer og udstyr. Foreningen Maker, der er en sammenslutning af aktører, der arbejder for at fremme den digitale-fysiske variant af do-it-yourself-culture, har fået 1 mio. kr. af Kultur- og Fritidsudvalget til at få værkstedet i gang og lave en festival. Ud over Copenhagen Solutions Lab arbejder Værkstedet UnderBroen bl.a. sammen med BLOX, Dansk Arkitektur Center, Dansk Design Center, Delta, CIID, Fablab RUC og Illutron.

Mikkel C. Knudsen Holst, der repræsenterer foreningen Maker og i regi af Copenhagen Solutions Lab (CSL) arbejder med at få projektet op at stå, siger om det nye sted:

’Vi er meget opmærksomme på, at værkstedet ikke skal blive en lille lukket klub. Folk, der er interesseret i at bruge værkstedet, kan blive medlemmer og vil blive lært op i at bruge maskinerne. Man kan også bare kigge ind. Vi overvejer at åbne en lille café og at udstille digital kunst under broen. Derudover vil vi for eksempel lave workshops, kurser, debatarrangementer og hack-a-tons, som kan tiltrække borgere, som ikke er så bekendte med mulighederne.’