Kom med til borgermøde om Street Lab og udvikling i Indre By

Share

D. 15. september inviterer Indre By Lokaludvalg til borgermøde om alle de spændende aktiviteter i området omkring Vester Voldgade og Frederiksholms Kanal, og du er inviteret.

Copenhagen Solutions Lab vil være tilstede for at snakke om smart city testområdet, Smart City Street Lab,  som over de næste år skal fremvise fremtidens intelligente byløsninger i gaderne omkring Vester Voldgade, H.C. Andersens Boulevard og Rådhuspladsen. Kom og hør, hvilke muligheder teknologien åbner op for og kom med forslag til, hvad man skal teste i kvarteret.

Fremtiden banker på i Vester Voldgade-kvarteret

Der sker i det hele taget en hel del i det relativt lille kvarter mellem H.C. Andersens Boulevard og Frederiksholms Kanal. Frederiksholms Kanal skal gøres til en mere attraktiv promenade mellem Indre By og havnen. På Christians Brygge er BLOX, tidligere kendt som Bryghusprojektet, ved at skyde op, og forarbejdet for en ny cykel- og gangbro, der skal forbinde Vester Voldgade med Langebrogade på Christianshavn, er ved at tage form.

Derfor inviterer Indre By Lokaludvalg i samarbejde med Copenhagen Solutions Lab, Københavns Kommune og Realdania til et åbent møde for alle der har lyst til at høre mere om de aktuelle projekter og komme med kommentarer, og det opfordrer teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) alle til at gøre:

Når jeg kigger på området omkring Frederiksholms Kanal, ser jeg et meget københavnervenligt byrum for mig, som desværre lider under bilernes hærgen – og det skal vi have lavet om på! Jeg kan kun forestille mig, at naboerne i så særligt et nabolag hellere ønsker sig historiens rekreative områder tilbage i stedet for larmende og forurenende trafik. Lad os få hørt københavnernes input og gjort noget ved området, siger Morten Kabell.

Om de aktuelle projekter

Borgermødet er et gå-hjem-møde, hvor du kan kigge forbi og se, høre og snakke om Street Lab, og andre projekter i Indre By:

Smart City Street Lab
Vester Voldgade-kvarteret er blevet udpeget som testområde for smart city-løsninger under Copenhagen Solutions Lab, der hører under Københavns Kommune. Kom og hør, hvilke muligheder teknologien åbner op for og kom med forslag til, hvad man skal teste i kvarteret.

Frederiksholms Kanal i fremtiden
Frederiksholms Kanal skal med enkelte indsatser styrkes som promenade for at skabe en bedre forbindelse fra Indre By til havnen. Hør hvilke initiativer der er på vej, hvilke overvejelser der ligger bag og få svar på dine spørgsmål.

BLOX (Bryghusprojektet)
BLOX vil danne rammen om rekreative udendørs byrum, legepladser, boliger og cafeer, forbindelser på tværs og langs havnen. Kom og hør, hvordan det går med byggeriet, og se hvordan det kommer til at se ud, når det er færdigt.

Ny bro fra Vester Voldgade til Langebrogade
København får en ny gang- og cykelbro, som skal krydse havnen nord for Langebro. Se hvordan broen kommer til at se ud og få en snak om trafikstrømmene i byen.

Program og praktisk information

16.30: Velkomst ved Indre By Lokaludvalg

16.40: Uformel snak ved informationsstande

17.00: Oplæg: Frederiksholms Kanal i fremtiden

17.15: Spørgsmål og debat

17.25: Uformel snak ved informationsstande

17.45: Oplæg: Copenhagen Solutions Lab i Vester Voldgade

18.00: Spørgsmål og debat
18.30: Tak for i dag!

Arrangementet foregår på Borups Højskole, Frederiksholms Kanal 64, tirsdag d. 15. september i tidsrummet 16.30-18.30.

Alle er velkomne til at komme forbi i kortere eller længere tid. Tilmelding er ikke nødvendig. Vi giver en kop kaffe, en sodavand og et stykke kage.