Dialogmøde om infrastruktur til smart city

Share

Copenhagen Solutions Lab inviterer strategiske beslutningstagere i teleselskaber, fiberudbydere og forsyningsselskaber til dialogmøde d. 25. marts 2015 kl. 13-15 om infrastruktur til Smart City Street Lab i Indre By.

Digital infrastruktur til smart city løsninger

Der er i disse år stigende fokus på, hvordan ny teknologi i byrummet kan forbedre offentlige services, borgernes livskvalitet og løse byers strategiske udfordringer – fx Københavns Kommunes ambition om at blive den første CO2-neutrale hovedstad i 2025.

Nye teknologiløsninger kræver også fokus på den digitale infrastruktur som et element i den strategiske udvikling af byen og kommuneplanlægningen. Smart city udviklingen giver nye muligheder for partnerskaber om en åben infrastruktur, hvor flere deltager med forskellige løsninger og forretnings-modeller, til gavn for byen og for teleindustrien. I førende smart city projekter, samarbejder byer således med teknologi- og televirksomheder om levering og finansiering af digital infrastruktur i byrummet. Dette gavner typisk operatørerne, idet de får udbygget deres netværk med mulighed for fx øget kapacitet, samt test af udstyr og netværk.

Smart City Street Lab i hjertet af København

Københavns Kommune vil i 2015 oprette et testområde i Indre By, Smart City Street Lab, for at teste og kvalificere smart city løsninger i det rigtige byrum. Det udvalgte område består af Rådhuspladsen, H.C. Andersens Boulevard og Vester Voldgade.

Formålet er at demonstrere, hvordan man kan bruge datadrevne byløsninger på tværs af kommunens fagområder med en fælles netværksinfrastruktur og ad den vej få proof of concept på mulige bydækkende løsninger til København og andre byer.

Dialog med teleindustrien d. 25. marts 2015

Derfor inviterer Københavns Kommune ved Copenhagen Solutions Lab til dialog med strategiske beslutningstagere fra teleindustrien i Danmark. Emnet er digital infrastruktur til smart city løsninger, nye tendenser samt forretningsmodeller på området, for at skabe samarbejde om Smart City Street Lab i København.

Arrangementet afholdes onsdag d. 25. marts 2015 kl. 13-15 på Njalsgården, Njalsgade 13, 2300 København S.

Tilmelding er påkrævet ved at sende en mail til projektleder Rikke Gram-Hansen på rgh@cphsolutionslab.dk.